Meteen naar de inhoud

AANKLAMPENDE ZORG (EKWo)

Eigen Kracht Wonen (EKWo) richt zich op personen die sociaal huren en die (vermoedelijk) psychische moeilijkheden ervaren en daarvoor niet de gepaste hulp ontvangen.

Team EKWo wordt ingeschakeld als er bezorgheden bestaan over een huurder. In eerste instantie wordt er contact gezocht met de huurder om een zo juist mogelijk beeld te vormen van de situatie. Vaak wordt er tijdelijk ondersteund in de thuissituatie. Wanneer nodig wordt de huurder toegeleid naar gepaste zorg.

De EKWo begeleiders werken aanklampend. Dit wil zeggen dat zij meerdere pogingen ondernemen om in contact te komen met de huurder. Tijdens huisbezoeken wordt er aandacht geschonken aan levensdomeinen die de huurder zelf belangrijk acht.

De ondersteuning aan huis wordt afgebouwd wanneer er voldoende netwerk en/of draagkracht aanwezig is. De duur is dan ook geheel afhankelijk van de situatie.

Er wordt geen kost aangerekend voor de interventies van het team.

Aanmeldingen
Er kan uitsluitend worden aangemeld door onze woonpartner Wonen In Limburg (WIL) voor inwoners van het werkingsgebied RELING. Wanneer andere actoren tegen een zorgwekkende huursituatie aanlopen kunnen zij bellen voor advies en coaching.

Contactgegevens
ekwo@cawlimburg.be
T 0472/042610 (teamleider Anne de Vries)